Liikuntapuisto

Liikuntapuisto


  Kuva: Satu Riihimäki

  LIIKUNTAPUISTON RAKENTAMINEN

  Hankkeen kohteet

  Vanha pesäpallokenttä
  Alueelle on suunniteltu nuoriso- ja koulukäyttöön sopivia toimintoja, kuten rakennettava peliareena, parkour-telineet ja kiipeilyseinä.

  Urheilutalon lähialue

  Alueelle on suunniteltu kuntoilutelineitä, jääkiekkokaukalolle tilat luistimien vaihtoon, alueen valaistusta on suunniteltu ehostettavaksi palvelemaan käyttäjiä ja uudesta pesäpallokentästä on suunniteltu talviaikojen hiihtostadion. Suunnitelmat on laadittu siten, että huomioidaan alueen liikenteen sujuvuus. Talviaikana alueelle voidaan tehdä tasamaan hiihtolatu ja myös halsteri hiihdon opettamiseen.
  Kivihyypän alue

  Alueelle on suunniteltu valaistu kuntorata-hiihtolatu, joka jatkuu vt 13:n alittaen valtatien taakse Puukalliolle. Alueelle sijoittuu myös hiihtomaa, jota voivat käyttää niin koulut, päiväkoti kuin urheilujärjestötkin hiihdon opettamiseen. Kuntoradasta rakennetaan esteettömän liikkumisen rata, jota voivat käyttää myös
  läheisten palvelukeskusten asukkaat.
  Puukallion alue
  Alueelle jatkuu Kivihyypältä alkava kuntorata-valaistu latu. Esteettömän liikkumisen vaatimukset huomioidaan myös Puukalliolla. Kotalaavun rakentaminen tauko-, opetus- ja virkistyspaikaksi sekä kallioluonnosta kertovat opastaulut kuuluvat
  suunnitelmiin.

  Kustannusarvio ja aikataulu
  Koko hankkeen hyväksytty kustannusarvio on 261.500 € ja toteutusaika 1.1.2016- 31.12.2018.
  Hankkeeseen saatiin Pohjanmaan Ely-keskuksen myöntämä avustus, joka on 70 % hyväksytyistä kustannuksista (avustus 183.050 €).

  Hankkeen toteuttaminen aloitettiin 6.1.2017 järjestettävästä maakuntaviestistä johtuen Puukallion alueen kuntorata-valaistuladun toteuttamisella. Puukallion alueelle rakennettiin kotalaavu loka-marraskuussa. Kuntorata-valaistulatu valmistuu marraskuu naikana. Muut hankkeeseen kuuluvat työt toteutetaan pääosin vuonna 2017.